Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ahmet Biber kendisine yöneltilen ve Artvin gündeminde sıcaklığını koruyan yurt sorunu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Artvin’in en büyük ortelinin yurda çevrilmesini eleştiren Biber, otelin turistik olarak kalması gerektiğini belirtti.

Yeni imar planı kapsamında ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yapımı durdurulan yurdun siyasete çevrilmemesi gerektiğini aktaran Biber,  “Kanuni olarak izinlerin ruhsatların alınması gerekiyor. Fakat bina bugün belli bir seviyeye çıkmış halen ruhsatları yok ve bu konu belediye tarafından birkaç kez uyarı yapılıyor ruhsatlar alınsın diye.  Vatandaş nasıl gelip alıyorsa, kamu kurumlarında alması gerekiyor. Uyarılara rağmen ruhsatı almıyorlar sonra ceza vurdu mühürlendi yani bunları kabul etmek mümkün değil yani suçu hep bir kuruma atmak mümkün değil” dedi.

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Biber, Artvin’de yurt probleminin çözülemediğini aktararak, “Artvin'de yurt sorunu uzun zamandır çözülemedi açık ve net söylüyorum bu sene onu da söylemek lazım sayın valimizin bu konudaki çabası olumlu onu da söyleyelim. Ama Artvin'in bir turistik Oteli büyük otelde AVM olarak Grand Hotel vardı bu otel ile anlaşma yapıldı yaklaşık 600 öğrenciye yerleşme imkanı sağlayacak. Bugün o Grand otelde öğrencilerin yurt ihtiyacının karşılayacak ayrıca onun dışında birkaç yer daha var. Büyük olasılıkla bu sene için öyle bir çözüm üretildi İnşallah o yurtla ilgili problemler çözülür. Biz Artvin'deki turistik otelin tekrar turistik otele dönmesi lazım. Her ilin misafirlerini karşılayabileceği yıldızlı otele ihtiyacı var. Artvin'de de bunun olması gerekir yurt konusu bu yani orada biraz da kamu kurumlarının veya onun müteahhitinin bunun riayet etmesi lazım. Belediyeyi  yok sayamazsın ruhsat alınmamış olmaz başka yere geldiği zaman bunu niye böyle yapıyorsunuz diyeceksiniz ama oraya geldiği zaman olmayacak ya bu yurtta olsa ruhsat alınması gerekiyorsa alınması lazım. Alınmaması durumunda Belediye yapması gerekeni yapıyor tabii siyaset yapıyorlar. Yani suçu hemen belediyeye yatıyorlar her şeyde olduğu gibi böyle kolaycılık yok müteahhitlerine söylesinler ruhsatları alsın ve işlerini tamamlasın bu bu kadar basit” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim